Today.ua

В Україні з 5 вересня введуть новий вид пільг: хто може розраховувати на допомогу від держави

Новий закон, який вступає в силу з 5 вересня 2021 року надасть цілий список пільг деяким категоріям населення України. Документ був розроблений з метою спрощення життя для найбільш незахищених громадян в державі.

У середині липня поточного року Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до Закону України Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб". 5 серпня документ був підписаний президентом Володимиром Зеленським.

Згідно зі змінами, які були прийняті владою України, з 5 вересня внутрішньо переміщені особи (вихідці з Донбасу і АР Крим) повинні бути повністю звільнені від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань за кредитними договорами та договорами позики. У разі неналежного виконання внутрішнім переселенцем зобов'язань за кредитними договорами, згідно із законом йому не нараховуватимуть штрафи і пені, які не застосують майнові санкції і не зажадають терміново сплатити всю суму боргу. Всі ці дії тепер будуть поза законом щодо внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Переселенець має право написати письмове звернення на ім'я кредитора, останній, в свою чергу, зобов'язаний протягом тижня здійснити перерахунок заборгованості по кредиту.

Відповідальність за невиконання українськими громадянами, які є внутрішньо переміщеними особами, відповідно до законодавства України з 5 вересня 2021 року відповідно до норм і принципів міжнародного права покладено на Росію як на державу-окупанта.

Нагадаємо, раніше влада України повідомила, що в бюджеті держави закінчуються гроші на виплату субсидій. Хто залишиться без пільг на комуналку перед початком опалювального сезону?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ