Today.ua

В Україні з 1 вересня введуть три нових тарифа на електроенергію

Уряд України розробив нові тарифи на електроенергію для населення, які діятимуть з 1 вересня 2021 року. Споживачів поділять на три категорії, одним знизять вартість електрики, а інших примусять переплачувати.

У своїй новій постанові про тарифи на електроенергію для побутових споживачів Кабінет міністрів України розробив три варіанти тарифікації, які будуть стосуватися різних категорій населення.

Для домогосподарств, які щомісяця споживають до 100 кВт-годин тариф на електроенергію знизять з 1,68 до 1,2 за одну кВт-год.

При споживанні за місяць від 100 до 500 кВт-година тариф на електрику складе 2,4 гривні за кожну кВт-год.

Для домогосподарств, які споживають за місяць більше 500 кВт-годин, вартість електроенергії складе 3,4 гривні за кВт-годину.

Також уряд розглядає можливість залишити тариф 1,68 гривень за кВт-годину для споживачів з витратою від 100 до 500 кВт-год на місяць. Поки в керівництві держави ведуться активні обговорення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які будуть введені з 1 вересня поточного року. Далі Кабмін повинен буде погоджувати нові тарифи для населення з Офісом Президента.

Як розповіли в Кабміні, головною метою впровадження нових тарифів на електроенергію є можливість зробити ціни на послуги ЖКГ доступними для більшості громадян країни, але при цьому наблизити їх до економічно обґрунтованих.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні знайшли спосіб знизити тарифи на електроенергію для населення. Які кроки планується зробити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ