Today.ua

В Україні різко зросли ціни на квартири у новобудовах: де найдешевше житло

Ціни на квартири в новобудовах України помітно зросли. Аналітики відзначили зростання вартості нерухомості практично у всіх регіонах країни, якщо рахувати у валюті.

За даними фахівців ресурсу ЛУН, максимально житло у новобудовах подорожчало у Кіровоградській (18%) та Хмельницькій областях (16%). Активно піднімаються ціни на квартири у Сумській (13%), Чернігівській (13%), Тернопільській (13%), Житомирській (12%), Волинській (11%) та Рівненській (12%) областях. Вартість квадратного метра у новобудові столиці зросла на 4,4% – до 1410 доларів за 1 кв. м (41,6 тисячі гривень).

На територіях поблизу Києва житло подорожчало у середньому на 12,2% – до 765 доларів за 1 кв. м (22,5 тисячі гривень). Первинка помітно подорожчала і в інших західних областях – Івано-Франківській (9%), Львівській (9%), Закарпатській (8% та Чернівецькій (7%). Зростання цін на нерухомість Харківської області фіксується на рівні 9%, у Дніпропетровській ціни збільшились на 7%. У Одесській області відновили 56% будівництв, а вартість квадратних метрів у середньому збільшилася на 2%.

Експерт з нерухомості Денис Суділковський зазначив, що зростання цін на квартири у новобудовах пов'язане з підвищенням вартості будматеріалів. Він підкреслив, що ринок новобудов є одним з ключових індикаторів для розрахунку темпів оновлення економіки. Швидкість його розвитку зараз залежить від інвесторів.

У Тернополі вартість житла стартує від 511 тисяч гривень, у Києві - від 418 тисяч гривень. У новобудовах Хмельницької області ціни починаються від 509 тисяч гривень, у Кропивницькому – від 575 тисяч гривень.

Вартість нового житла на Вінниччині стартує від 590 тисяч гривень. У Чернівцях трохи дешевше – від 455 тисяч гривень, в Івано-Франківській області ціни стартують від 630 тисяч гривень. Найдоступніші квартири у Львівській області можна купити за 468 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні подорожчала оренда квартир. Дізнайтесь, у яких регіонах ціна злетіла на 225%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ