Today.ua

В Україні впали зарплати - Держстат

Всього за місяць рівень середньої заробітної плати в Україні впав на кілька сотень гривень. Держстат оприлюднив нову статистику, яка показала зменшення заробітків українців.

Середня зарплата в Україні, згідно з даними Державної служби статистики, в серпні 2021 року зменшилася на 350 гривень. У липні поточного року номінальна заробітна плата штатних працівників установ і підприємств по країні в середньому становила 14 345 гривень, в серпні ця сума різко зменшилася до 13 997 гривень.

У той же час, в Держстаті відзначають, що в порівнянні з серпнем 2020 року в останній місяць літа 2021 року середня зарплата в цілому по Україні зросла більш ніж на 22 відсотки. З урахуванням інфляції, тобто, реальне зростання склало 10,9 відсотка. Найвищі зарплати отримують співробітники столичних установ, підприємств і організацій - в середньому 20358 гривень. Менше всіх в Україні за свою працю отримують жителі Чернівецької області - 10 811 гривень в місяць.

Найбільш високі заробітки зафіксовані в галузі "інформації і телекомунікації" - 24 813 гривень, а також у фінансовій та страховій сфері - 23 537 гривень.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, чому реальна середня зарплата в Україні набагато нижча офіційної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ