Today.ua

В Україні вирішили легалізувати медичний канабіс: що відомо

Медичний канабіс вирішили легалізувати в Україні. Відповідне рішення підтримав Кабінет Міністрів.

Йдеться про проект закону "Про регулювання обігу рослин роду конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих в результаті війни".

В уряді зазначили, що після війни з Росією у нашій країні багато людей потребуватимуть лікування медичним канабісом. За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, немає часу на очікування, тому Кабмін підготує в Україні законодавчу основу для повного циклу виробництва ліків на основі канабісу: від вирощування до виробництва медикаментів.

Чиновник поспішив заспокоїти українців, багато з яких вважають, що наркомани матиме більше можливостей отримати дозу. Він запевнив, що їх реалізація суворо регулюватиметься.

"Препарати каннабісу не є "конкурентами" наркотичних засобів, і заходи регулювання їх обігу абсолютно різні. Медичний канабіс містить каннабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для рекреаційного вживання", - зазначив Ляшко.

Міністр охорони здоров'я також нагадав, що препарати на основі канабісу використовуються для зменшення больових відчуттів, судом та спазмів м'язів, лікування ПТСР, анорексії та тривожних розладів. Ліки використовуються для боротьби з окремими типами епілепсії, глаукоми, паркінсонізму, псоріазу та розсіяного склерозу. Важливим завданням медикаменту є полегшення болю та страждань тяжкохворим та паліативним пацієнтам.

Раніше стало відомо, яке м'ясо медики радять вживати людям, котрі дюають про своє здоров'я. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ