Today.ua

В Україні рекордно подорожчало сало, а м'ясо подешевшало: скільки коштують продукти у листопаді

В Україні значно підскочили ціни на сало. М'ясо ж трохи подешевшало – стали доступнішими свинина та курятина. Названо супермаркети, де продукти продаються за нижчою вартістю.

Свинина

За даними Мінфіну, свиняча грудинка минулого місяця коштувала 170,82 грн/кг, а зараз – 169,96 грн/кг. Її вигідніше можна купити у Метро – по 159,90 грн/кг.

Лопатку у жовтні продавали по 167,86 грн/кг, а у листопаді – по 161,95 грн/кг. Вона доступніша в Метро – по 149,90 грн/кг.

Кілограм підчеревка коштував 170,68 грн, а на початку місяця – вже 169,63 грн. У Варусі він представлений за 164,90 грн/кг.

Ошийок, який місяць тому реалізували по 213,65 грн/кг, наразі доступний по 206,35 грн/кг. У Метро його можна купити по 184,90 грн/кг.

Подорожчало лише шашличне м'ясо – зі 176,88 грн/кг до 183,27 грн/кг. У супермаркетах Варус його продають по 159,90 грн/кг.

Курятина

Куряче м'ясо також подешевшало. Стегна, які продавалися по 101,88 грн/кг, зараз коштують 97,45 грн/кг. У метро вони реалізуються по 96,99 грн/кг.

Гомілки подорожчали на 47 копійки – до 75,45/кг. У магазинах Варус їх можна купити по 70,90 грн/кг.

Філе подешевшало на 13 копійок – до 134,45 грн. У мережі Варус вона дешевша – по 129,90 грн/кг.

Сало

Середня ціна на домашнє сало залишилася незмінною – 199 грн/кг. Солоне сало, яке місяць тому коштувало 254,93 грн/кг, наразі продають по 289 грн/кг.

Раніше повідомляли, що в Україні рекордно подорожчали яйця. Експерти порівняли українські та європейські ціни на продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ