Today.ua

В Україні рідкісну монету номіналом 5 копійок продають за 216 доларів: у чому її особливість

В Україні виставили на продаж рідкісні монети номіналом 5 копійок. Ціна лоту, представленого на електронному аукціоні, становить понад 216 доларів.

П'ятикопійкова монета продається на спеціалізованому порталі Violity, де збираються колекціонери. Вони звернули увагу на грошовий знак 1992 випуску. Такі випускали крупними тиражами. Однак рідкісний шлюб підвищує їхню цінність в очах нумізматів.

Продавець, який зареєстрований під ніком cergey11, вказав, що його монета різновиду 1.1ААк зі слідами використання. У ній є особливості:

Знайти монету номіналом 5 копійок із великою насічкою складно, що робить її цінною в очах колекціонерів. Власник спочатку встановив вартість 1 гривню, але ставки зросли майже до 8000 гривень. За лотом стежать 55 людей. Зроблено 18 ставок, максимальна з них – 7780 грн або 216,36 долара.

Зазначено, що монета знаходиться у Харкові. Продавець приймає оплату за неї на картку ПриватБанку та готовий надіслати товар по Україні Новою поштою.

За даними сайту "Монети-ягідки", за такий різновид можна заробити 6000 грн. Дорого можна продати копійку 2БАм, з вузьким середнім зубом тризубця і групою з дрібною насічкою. Серед її особливостей - незвичайний вид цифри 1 року виробництва і кисть у вигляді тупоугольного трикутника.

Раніше повідомлялося, що в Україні виставили на продаж рідкісну монету номіналом 50 копійок за 45 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ