На українському ринку очікується стрибок цін на харчові продукти, які традиційно використовуються для новорічного столу. Подорожчання буде значним і торкнеться цілої низки харчової продукції. Про це розповів екс-голова Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.
Українцям доведеться заощаджувати на приготуванні страв для новорічного столу, оскільки більшість продуктів харчування подорожчає в середньому на 20%.
"Порівняно з минулим роком, новорічний стіл у середньому подорожчає на 16-20%. Тобто українцям потрібно буде переплатити на 20% для того, щоб накрити стіл, як минулого року", - прогнозує експерт.
Приблизно на 10% до кінця поточного року зросте вартість моркви та капусти. Цибуля, згідно з прогнозом експерта, може подорожчати у 2,5 рази порівняно з аналогічним періодом у 2020 році.
Нагадаємо, в Україні до кінця 2021 року подорожчає вершкове масло. На скільки можуть збільшитись ціни на популярний продукт харчування?