На українському ринку очікується стрибок цін на харчові продукти, які традиційно використовуються для новорічного столу. Подорожчання буде значним і торкнеться цілої низки харчової продукції. Про це розповів екс-голова Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.
Українцям доведеться заощаджувати на приготуванні страв для новорічного столу, оскільки більшість продуктів харчування подорожчає в середньому на 20%.
"Порівняно з минулим роком, новорічний стіл у середньому подорожчає на 16-20%. Тобто українцям потрібно буде переплатити на 20% для того, щоб накрити стіл, як минулого року", - прогнозує експерт.
За словами Івана Томича, найбільше подорожчає м'ясо. Також перед новорічними святами збільшиться вартість огірків, перцю та помідор, значно зростуть ціни на овочі, які входять до "борщового набору".
Популярні зараз
ПФУ повідомив, де в Україні мешкають найбагатші пенсіонери
Українці зможуть отримувати дозволи на зброю у “Дії“, - МВС
У 2025 році з'явиться абсолютно новий позашляховик Jeep Cherokee
Приблизно на 10% до кінця поточного року зросте вартість моркви та капусти. Цибуля, згідно з прогнозом експерта, може подорожчати у 2,5 рази порівняно з аналогічним періодом у 2020 році.
Нагадаємо, в Україні до кінця 2021 року подорожчає вершкове масло. На скільки можуть збільшитись ціни на популярний продукт харчування?