Today.ua

В Україні з'явилися ягоди, які продають по 550-700 гривень за кілограм

Ринок України заполонили ягоди, які складно назвати доступними. Продукт, безумовно, смачний і корисний, але чи зможуть українські споживачі дозволити собі купити хочаб кілограм таких ягід, залишається питанням ...

Фермери України приступили до масового збору врожаю лохини на відкритому грунті. Сезон дозрівання цієї смачної ягоди в поточному році значно затримався через складні погодні умови. Проте, постачальники знизили ціни на перші партії лохини на 20 відсотків, порівняно з 2020 роком.

І навіть факт зниження вартості лохини навряд чи зробить ягоду більш доступною для пересічних громадян. На полицях українських супермаркетів місцева теплична лохина продається за ціною близько 400-550 гривень за кілограм.

Також в магазинах широко представлена лохина, яка була завезена з Нідерландів. Привізні ягоди коштують від 600 до 700 гривень за кілограм.

На думку експертів, найближчим часом цінники на лохину почнуть знижуватися, оскільки на ринку зросте пропозиція. Правда, доступнішою ягода навряд чи стане для простих українців.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні подешевшає малина. Експерти розповіли, як будуть змінюватися ціни на найпопулярнішу літню ягоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ