Today.ua

В Україні підвищать пенсії жінкам, але при дотриманні умов

В Україні вирішено виплачувати надбавку до пенсії жінкам, але при дотриманні ряду умов. У Державному бюджеті на 2022 рік уже закладено підвищення пенсійних виплат українкам поважного віку.

Уряд України активно формує Бюджет на 2022 рік. У Мінсоцполітики внесли пропозицію крім впровадження декількох етапів збільшення виплат для пенсіонерів, підвищити пенсії жінкам в майбутньому році. Про те, хто отримає надбавку до щомісячних виплат, розповіли у Пенсійному фонді.

У 2022 року вирішено збільшити пенсії жінкам, яким на момент підвищення виповниться 60 років. Друга обов'язкова умова, без якого надбавку нараховувати не будуть, це наявність 29 повних років страхового стажу. У разі дотримання всіх умов, жінки отримуватимуть в майбутньому році на 9 відсотків більше.

У ПФУ також нагадали, що вийти на пенсію в 60 років зможуть тільки ті категорії громадян, які мають достатню кількість страхового стажу. Якщо його немає, то вихід на заслужений відпочинок зсувається на кілька років, щоб людина змогла заробити потрібний стаж для нарахування пенсійних виплат.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна взяла на себе зобов'язання, виплачувати пенсії жителям Ізраїлю і Німеччини. Скільки витратить держава бюджетних грошей на нову ініціативу уряду?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ