Today.ua

В Україні підвищили пенсії працюючим пенсіонерам

Працюючі пенсіонери в Україні з 1 квітня 2021 року отримуватимуть підвищені пенсії. Кому перерахували розміри виплат і на скільки підвищили?

Пенсійний фонд України в автоматичному режимі, без звернення громадян, перерахував пенсії тим українцям, які після виходу на заслужений відпочинок продовжують працювати і отримувати додатково до пенсії ще й заробітну плату.

Важливий нюанс! Перерахували пенсії з 1 квітня поточного року тільки тим працюючим пенсіонерам, які після виходу на пенсію встигли заробити додатковий стаж не менше 2 років (на момент 1 березня).

В українському законодавстві говориться, що право на перерахунок пенсійних виплат мають громадяни України, які після виходу на пенсію продовжують працювати офіційно, відповідно, їх стаж продовжує збільшуватися.

«Органи Пенсійного фонду щорічно з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок, отримали право на проведення перерахунку на найбільш вигідних умовах. Порядок такого перерахунку пенсії встановлюється правлінням Пенсійного фонду за погодженням з центральним органом виконавчої влади», - йдеться в законі.

Таким чином, близько півмільйона працюючих пенсіонерів в Україні отримають надбавку до виплат від ПФУ в розмірі 2%. Припустимо, людина отримує пенсію 2500 грн, після перерахунку розмір виплат зросте до 2550 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зменшують пенсії і позбавляють пільг людей похилого віку. Які категорії громадян потрапляють під зниження виплат і соцдопомоги?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ