Today.ua

В Україні подорожчали ковбаси: названі види, які можна купити по старим цінам

Ковбаси в Україні подорожчали Їхня вартість протягом вересня збільшилася в середньому на 10 гривень. Названі види продукції, які можна купити за старими цінами.

Супермаркети оновили ціни на ковбаси. За даними Мінфіну, подорожчали асортиментні позиції, які мають підвищений попит серед українців.

Ковбаса варена Алан докторська на початку вересня продавалася в середньому по 245,48 грн. Нині вона коштує 255,84 грн/кг.

У серпні ковбаса копчена Глобино салямі варено-копчена продавалася по 163,59 грн. У вересні ціна на неї зросла до 174,80 грн/кг.

Ковбаса варена Ашан докторська навпаки - суттєво подешевшала. Вона у серпні реалізувалася у торгових мережах по 211,50 грн/кг. Зараз її вартість приємно здивувала – за кілограм потрібно заплатити 179,90 грн.

Стабільністю відрізняються ціни на популярні серед українців сосисочні вироби. Вони не змінювалися з кінця літа. Сардельки з сиром, як і раніше, реалізуються по 186,50 грн.

Сардельки Ятрань молочні можна купити по 107 грн за кілограм. Сосиски Бащинські філейні навіть в середньому подешевшали на 5 грн – зі 190 до 185,39 грн/кг.

Ціни на ковбаси не можна назвати низькими, проте на окупованих територіях ситуація критичніша. Наприклад, у Бердянську за кілограм ковбаси треба заплатити 603 грн. Рашисти сильно завищують курс рубля до гривні. Ще нещодавно він розраховувався у співвідношенні 1:2,5, а зараз – 1:1,5.

Раніше повідомлялося про подорожчання м'яса та сала. Названо ціни, за якими можна купити потрібні продукти в супермаркетах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ