Today.ua

В Україні подорожчала комуналка: які послуги зросли в ціні найбільше

В Україні подорожчала комуналка. За рік тарифи зросли на 4,3%. Названо послуги, які зросли в ціні більше за інші.

У Держстаті проаналізували вартість комунальних послуг у період з вересня минулого та до вересня поточного року. Максимально за вказаний час подорожчали утримання та ремонт житла – на 24,6%, каналізація (14,9%) та водопостачання (12%).

У вересні вартість комуналки збільшилася на 0,9% порівняно із серпнем. Прибирання сміття подорожчало на 10,5%, управління багатоквартирними будинками – на 6%, газ – на 1,9%, а опалення та гаряча вода – на 1,2%. При цьому електроенергія стала доступнішою на 7,4%.

Якщо порівнювати серпень та липень, то в останній місяць літа комуналка подорожчала на 0,9%. Йдеться про прибирання сміття - 4,7%, а також утримання та ремонт житла – на 2,2%.

Як відомо, у вересні Київська міськадміністрація запровадила знижки на час воєнного стану, а також частково скасувала плату за комуналку для киян, організацій та установ, які постраждали через повномасштабне велике вторгнення російських військ. Цій категорії користувачів дозволили не платити за:

Нагадаємо, що українці можуть трохи заощаджувати при оплаті за газ. Нафтогаз пообіцяв клієнтам знижку 1% за умови своєчасної оплати за блакитне паливо. Суми за платіжками потрібно вносити до 15-го числа поточного місяця в чат-боті GASUA або в особистому кабінеті на my.gas.ua. Вказана знижка доступна за відсутності заборгованості.

Раніше повідомлялося, як заощадити на комуналці та зменшити рахунки за воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ