Today.ua

В Україні подорожчає послуга таксі після зростання тарифів у громадському транспорті

В українській столиці готується підвищення цін на проїзд у громадському транспорті у два з половиною рази. Це може спричинити зростання тарифів на таксі. Про це розповів голова профспілки таксистів України Василь Попик.

Українцям навряд чи буде вигідніше їздити на таксі після того, як вартість проїзду в метро, автобусах, маршрутках, трамваях та тролейбусах злетить у 2,5 рази. За словами Василя Попіка, найімовірніше, що таксі підвищать ціни за подорожчанням проїзду в громадському транспорті.

Експерт зазначив, що зростання тарифів на проїзд у таксі зовсім не залежить від самих таксистів. У Профспілці таксистів не лише не розуміють логіки тарифоутворення для клієнтів, а й не мають жодного стосунку до цього процесу. Фактично, на сьогоднішній день рівень тарифів на проїзд у таксі встановлюють безпосередньо в компаніях-посередниках.

"Щодо можливого збільшення (тарифів – Прим. ред.) - можливо, буде. Але якщо ми не розуміємо логіку, то я вам не можу сказати, як вони збільшуватимуться", - пояснив Василь Попик.

Нагадаємо, вартість квитків у громадському транспорті Києва зросте до 20 гривень за поїздку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ