Today.ua

В Україні подорожчає таксі: перевізники оголосили про підвищення тарифів

Українцям доведеться частіше і більше ходити пішки. Служби таксі оголосили про підвищення вартості перевезень пасажирів. Тарифи істотно виростуть.

Усі найбільші служби-перевізники України оголосили, що найближчим часом планують підвищити тарифи на проїзд в таксі.

Так, таксі-сервіс Uber повідомив про підвищення цін на послуги в липні поточного року. Це буде вже друге підвищення тарифів на поїздку в таксі для українців. У квітні 2021 року, коли через карантин був заборонений проїзд в громадському транспорті без спецперепустки, ціни зросли втричі.

Наприклад, в Києві вартість поїздки в таксі в період ажіотажу досягала 400 гривень. В українських службах таксі підтвердили факт, що підвищують тарифи, коли виникають складні умови і ажіотаж.

Навесні поточного року на різке збільшення вартості на проїзд у таксі навіть відреагував Антимонопольний комітет і ініціював перевірку щодо законності роздування тарифів. Найбільші служби таксі в Україні Uklon, Uber, Bolt (колишній Taxify), OnTaxi і Експрес таксі запланували підвищення тарифів на свої послуги. Найімовірніше, що і інші, більш дрібні перевізники, наслідуватимуть їх приклад.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні подорожчає проїзд в громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ