Today.ua

В Україні подорожчає інтернет: провайдери збільшать вартість послуг на значну суму

Українські інтернет-провайдери попереджають про зростання тарифів на мобільний і дротовий доступ до мережі. Головною причиною подорожчання послуг назвали "проблеми у законодавстві".

У 2022 році українським споживачам доведеться дорожче платити за інтернет, послуги провайдерів зростуть у вартості на 20-30%. Підвищення цін буде особливо серйозним для громадян, які користуються дротовим домашнім інтернетом.

Як пояснюють провайдери, головними причинами вимушеного підвищення цін на послуги з надання доступу до Інтернету є загальна інфляція в країні, а також введення мита на закупівлю оптоволокна. Крім того, в компаніях фіксується відтік фахівців, а "проблеми в законодавстві" створюють умови для зростання тарифів у майбутньому.

Ще однією проблемою, з якою зіткнулися українські провайдери, є доступ до інфраструктури, вартість якої прив'язана до мінімальної зарплати. Оператори використовують велику кількість опор, ціна яких призводить до збільшення витрат, оплата яких лягає на плечі кінцевого споживача. Есперти прогнозують, що інтернет-провайдерам доведеться підвищити тарифи для своїх абонентів, щоб залишитися на плаву в умовах інфляції, зростання цін на оптоволокно та необхідність підвищувати заробітну платню спеціалістам.

Нагадаємо, експерти назвали тарифи на інтернет, які українські провайдери встановлять найближчим часом. Кому доведеться платити за доступ до мережі більше?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ