Today.ua

В Україні подешевшають багато видів продуктів харчування

Українцям розповіли, чому ціни на овочі та фрукти почали знижуватися. Більш того, тенденція до зменшення цінників продовжиться і в майбутньому.

Українським аграріям прохолодна весна і дощовий червень допомогли отримати хороші врожаї овочів і фруктів. На ринку щодня збільшується пропозиція малини, що змушує виробників та реалізаторів знижувати ціни.

Також очікується рясний урожай персиків і яблук, що, на думку аналітиків, призведе до зменшення їхньої вартості. Частину продукції аграрії спробують експортувати за кордон, але закордонні країни купують тільки якісні і ідеальні на вид плоди. А це означає, що на українському ринку будуть реалізовані великі партії яблук і персиків.

У той же час, в 2021 році очікується зниження врожаїв абрикосів та кавунів. Аграрії вже двічі пересівали баштан, тому час збору врожаю зміститься на серпень-вересень, а цінники, швидше за все, будуть високими.

На прилавках українських торгових точок з'явилися смородина, аґрус та ожина. Поки ціни залишаються високими, але в міру збільшення пропозиції, вартість смачних і корисних сезонних ягід буде стрімко знижуватися. Буряк нового врожаю значно подешевшала протягом червня, хоча цінники на торішні коренеплоди збільшилися. Подорожчала морква і кубовидний болгарський перець. Вартість інших овочів на внутрішньому українському ринку в останні дні червня знизилася.

Різко пішли вниз ціни на кріп, шпинат, щавель і петрушку. Подорожчали салат Айсберг, базилік, кінза.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як зміниться вартість овочів "борщового набору". На ринку очікуються нові цінники на продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ