Today.ua

В Україні подешевшало м'ясо: скільки коштує кілограм свинини на початку грудня

В Україні стрімко знижуються ціни на найпопулярніший вид м'яса. Стало відомо, скільки коштує кілограм свинини на початку грудня, а також чим зумовлено падіння вартості продукту.

За місяць охолоджена свинина подешевшала у супермаркетах на 4%. Про це повідомили в аналітичному відділі Асоціації "Свиноводи України", який порівняв ціни у листопаді та жовтні.

За підсумками щомісячного моніторингу національних торгових мереж з'ясувалося, що середня ціна за кілограм м'яса минулого місяця становила 178,2 грн/кг. Це на 7,6 грн/кг або на 4,1% дешевше порівняно з жовтнем. Відзначено, що максимально впали ціни на ошийок: з 215,1 до 197,1 грн/кг. Найменше подешевшала корейка, лопатка та стегна – на 12,5-15 грн/кг.

Експерти повідомили, що ціни на свинину почали знижуватися під впливом сезонних факторів та воєнного періоду. Покупний попит зменшився. На обсяги кінцевої реалізації також впливають регулярні відключення світла. Проблеми з електроенергією змушують роздрібну торгівлю переглядати замовлення, а споживачів – змінювати наповнення свого продуктового кошика.

Проте фахівці вважають, що більшість постачальників та покупців адаптувалася до екстремальних умов роботи, тому очікується відносна стабілізація ситуації у роздрібній торгівлі.

Станом на 9 грудня середня ціна грудинки у крупних мережах супермаркетів складає 166,21 грн/кг, лопатки – 155,15 грн/кг, ошийка – 189,54 грн/кг, підчеревка – 166,30 грн/кг, ребер – 161,21 грн/кг, а шашличного м'яса – 180,93 грн/кг.

Нагадаємо, що максимально в Україні подорожчали яйця. Стало відомо, що буде з цінами на цей продукт найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ