В Україні стрімко знижуються ціни на найпопулярніший вид м'яса. Стало відомо, скільки коштує кілограм свинини на початку грудня, а також чим зумовлено падіння вартості продукту.
За місяць охолоджена свинина подешевшала у супермаркетах на 4%. Про це повідомили в аналітичному відділі Асоціації "Свиноводи України", який порівняв ціни у листопаді та жовтні.
За підсумками щомісячного моніторингу національних торгових мереж з'ясувалося, що середня ціна за кілограм м'яса минулого місяця становила 178,2 грн/кг. Це на 7,6 грн/кг або на 4,1% дешевше порівняно з жовтнем. Відзначено, що максимально впали ціни на ошийок: з 215,1 до 197,1 грн/кг. Найменше подешевшала корейка, лопатка та стегна – на 12,5-15 грн/кг.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Експерти повідомили, що ціни на свинину почали знижуватися під впливом сезонних факторів та воєнного періоду. Покупний попит зменшився. На обсяги кінцевої реалізації також впливають регулярні відключення світла. Проблеми з електроенергією змушують роздрібну торгівлю переглядати замовлення, а споживачів – змінювати наповнення свого продуктового кошика.
Проте фахівці вважають, що більшість постачальників та покупців адаптувалася до екстремальних умов роботи, тому очікується відносна стабілізація ситуації у роздрібній торгівлі.
Станом на 9 грудня середня ціна грудинки у крупних мережах супермаркетів складає 166,21 грн/кг, лопатки – 155,15 грн/кг, ошийка – 189,54 грн/кг, підчеревка – 166,30 грн/кг, ребер – 161,21 грн/кг, а шашличного м'яса – 180,93 грн/кг.
Нагадаємо, що максимально в Україні подорожчали яйця. Стало відомо, що буде з цінами на цей продукт найближчим часом.