В Україні спостерігається тенденція до зниження цін на два види м'яса – свинину та курятину. Також дешевшає сало – за останні тижні його вартість значно впала. Стало відомо, скільки коштують продукти у різних торгових мережах на початку грудня.
Наприкінці осені та початку зими м'ясо та сало після тривалого подорожчання почало дешевшати. Фахівці Мінфіну проаналізували ціни у супермаркетах станом на 1 грудня.
Свинина
Грудинка у листопаді продавалася по 170,82 грн/кг, зараз – по 166,21 грн/кг (найдешевша у Метро – по 159,90 грн/кг).
Лопатку реалізували за 167,86 грн/кг, а на початку грудня ціна впала до 154,15 грн/кг (мінімальна вартість у Варусі – по 136,90 грн/кг).
Ошийок подешевшав з 213,65 грн/кг до 191,15 грн/кг (вигідніше його купувати у Варусі – по 169,90 грн/кг).
Підчеревок коштував 170,68 грн/кг, а зараз середня ціна – 157,97 грн/кг (найнижча ціна у супермаркетах Варус – по 149,90 грн/кг).
За кілограм ребер зараз потрібно заплатити 155,21 грн/кг, а раніше середня ціна становила 168,65 грн. М'ясо доступніше у Варусі – по 139,90 грн/кг.
Яловичина
А ось яловичина подорожчала. Кілограм гуляшу у листопаді коштував у середньому 217,71 грн, а зараз – 236,71 грн. Він дешевший в Ашані – по 177,95 грн/кг.
Ребра продавалися за 137,48 грн/кг. Наразі середня вартість збільшилася до 147,48 грн/кг. Це м'ясо найдоступніше у МегаМаркеті – по 175 грн/кг.
Курятина
Філе коштувало 134,57 грн/кг, а зараз його ціна впала до 134,45 грн/кг. У Варусі його можна придбати за 129,90 грн/кг.
Гомілки, які раніше продавалися по 75,02 грн/кг, тепер доступні по 69,95 грн/кг.
Стегна подешевшали із 101,88 грн/кг до 99,95 грн/кг. У Варусі вони представлені за 97,90 грн/кг.
Сало
Домашнє сало місяць тому продавали по 199 грн/кг, а зараз – по 189 грн/кг. Середня ціна солоного сала впала із 254,93 грн/кг до 242,65 грн. Продукт більш доступний у мережі Ашан – по 236,40 грн/кг.
Нагадаємо, що в Україні подешевшали гречка, рис, цукор та молоко.