В Україні подешевшали два види м'яса – свинина та курятина, а також сало. Стало відомо, скільки коштують продукти наприкінці листопада.
За даними Мінфіну, свинина стала доступнішою порівняно з минулим місяцем. Грудинка, яка коштувала 170,82 грн/кг, зараз продається по 162,46 грн/кг. Лопатку минулого місяця реалізували по 167,86 грн/кг, а зараз – по 150,77 грн/кг. Ошийок був прдставлений по 213,65 грн/кг, а у жовтні цінник опустився до 191,97 грн/кг.
Підчеревина минулого місяця коштувала 170,68 грн/кг, а поточного ціна впала до 159,63 грн/кг. Єдиний вид свинини, який подорожчав, – шашлик – з 176,88 до 183,27 грн/кг.
Курятина
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вартість курятини також стала доступнішою. Кілограм гомілки зараз продається по 74,95 грн проти 75,02 у жовтні. Філе у жовтні було представлено за середньою ціною 134,57 грн/кг. Наразі його реалізують по 134,45 грн/кг. Курячі стегна трохи подорожчали – зі 101,88 до 103,45 грн/кг.
Сало
Домашнє сало за місяць подешевшало на 10 грн – 189 грн/кг. А солоне сало у магазинах продається по 258,10 грн/кг. Минулого місяця середня ціна кілограма становила 254,93 грн.
В Україні восени рекордно подорожчали яйця – вартість зросла більш ніж наполовину. Якщо влітку десяток можна було купити приблизно по 35 грн, то вже на початку жовтня він коштував близько 70 грн. Аналітики спрогнозували, якими будуть ціни на дефіцитний продукт у грудні.