Today.ua

В Україні перерахують мінімальну зарплату і змусять роботодавців платити більше

Кабінет Міністрів України прийняв рішення внести зміни в порядок нарахування мінімальної зарплати. Завдяки цьому доходи українців значно збільшаться.

Відповідно до прийнятого Кабміном проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з оплати праці на важких і небезпечних роботах", зі складу мінімальної зарплати виключається цілий ряд доплат. Уряд також затвердив умови, які будуть враховуватися при визначенні розміру мінімальної заробітної плати в країні.

Документ вступить в силу з 1 січня 2022 року. З цього моменту в "мінімалку" перестануть включати доплати:

У постанові Кабміну перераховані чинники, від яких буде залежати розмір мінімальної зарплати.Це актуальний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, загальний рівень середньої зарплати по країні, потреби працівників та їхніх сімей, прогнози індексу споживчих цін на момент розрахунку мінімальної зарплати. Крім того, "мінімалка" буде залежати від встановлених в Україні ставок податків і обов'язкових зборів, а також рівень зайнятості, продуктивності і збалансованості Державного бюджету.

Таким чином, на думку авторів нового закону, в Україні виросте зарплата працівників, особливо тих, хто працює у важких, шкідливих і небезпечних умовах.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні перерахують мінімальні пенсії. Скільки будуть отримувати літні громадяни після вступу закону в силу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ