Today.ua

В Україні пенсійні накопичення можна буде передавати у спадок

В Україні планують на законодавчому рівні дозволити передачу пенсійних накопичень у спадок. З такою заявою виступила глава Мінсоцполітики держави Марина Лазебна.

За словами міністра соціальної політики України, відомство має намір повністю змінити уявлення громадян країни про пенсійне забезпечення. Якщо зараз людина отримує від держави щомісячні виплати, нараховані за десятиліття страхового стажу, то в майбутньому, після запровадження накопичувальної системи пенсій, українці самі будуть накопичувати додаткові кошти на щасливу старість.

Лазебна прогнозує, що після впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення, середній рівень пенсій в Україні зросте до семи тисяч гривень. Ті кошти, які людина не встигне витратити протягом свого життя, будуть переходити у спадок родичам.

Варто відзначити, що поки плани по переходу на накопичувальну систему пенсій в Україні знаходяться на етапі розробки. Як насправді буде працювати нова система пенсійного забезпечення, не відомо. Які структури будуть відкривати накопичувальні пенсійні рахунки для працюючих громадян, наскільки держава зможе захистити вкладників і їх накопичення від коливань ринку, криз і можливого банкрутства фінансової установи.

Уряд стверджує, що в Україні занадто велика кількість пенсіонерів, молоде працююче покоління в силу своєї малої чисельності не може всім забезпечити гідні виплати. За словами прем'єра Дениса Шмигаль, якщо нічого не зміниться, то в Україні вже через 15 років пенсії доведеться скасувати.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики розповіли, які переваги принесе накопичувальна система пенсій громадянам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ