Today.ua

В Україні скасували безкоштовний автобус до Німеччини: як евакуюватися біженцям

В Україні скасували евакуаційні автобусні рейси зі Львова до Ганновера, які надавала організація Helping to leave. Для виконання перевезень біженців до Німеччини не вистачає коштів.

Неприємну новину для українських біженців повідомив телеграм-канал "Допомагаємо виїхати". Як відомо, Німеччина є другою країною після Польщі, яка прийняла максимальну кількість наших співвітчизників – понад мільйон.

"Безкоштовний автобус Львів-Ганновер не курсуватиме маршрутом. Зараз нам не вистачає на нього бюджету, і поки ми не можемо сказати, чи відновляться рейси", – зазначили волонтери.

Раніше уряд Німеччини скасував фінансування безкоштовних поїздів, які курсували із польського Перемишля до німецького Ганновера. Останній рейс запустили 14 квітня.

Як українські біженці можуть евакуюватися до Німеччини

Українці, які бажають евакуюватись до Німеччини, можуть скористатися допомогою волонтерів. Для біженців є одразу кілька варіантів.

  • Евакуаційний автобус до Берліна зі Львова. Запрошують матерів з дітьми, пенсіонерів, людей похилого віку із зон бойових дій та окупованих населених пунктів. Оплата – 500 грн за паливо. Контактний номер +3 8(067) 789-24-91.
  • Благодійна організація "Будинок Надії" допомагає безкоштовно евакуюватись до Німеччини із Одеси. Потрібний обов'язковий попередній запис за телефоном (Telegram, WhatsApp, Viber): +3 8 (093) 036-70-82, +3 (736) 720-32-17.
  • За допомогою у виїзді до Німеччини, Румунії та Польщі можна звертатися до фонду "Артак". Евакуація проводиться машинами швидкої допомоги та безкоштовними автобусами. Для виїзду необхідно за добу заповнити заявку на каналі: https://t.me/artakzp. У пріоритеті – жінки з дітьми, особи з інвалідністю та українці з найвразливіших категорій. Діє гаряча лінія: +3 8 (099) 359-21-15 (з 7.00 до 20.00).

Нагадаємо, раніше було названо найбільш високооплачувані професії у Німеччині.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ