Today.ua

В Україні визначили категорію громадян, яких позбавлять субсидій на послуги ЖКГ

Українцям розповіли, споживачів якої категорії будуть позбавляти субсидій на оплату послуг ЖКГ. Щоб не допустити цього, необхідно постійно контролювати стан особових рахунків.

Умови надання субсидій на комунальні послуги в Україні значно посилили. Споживачам, які не можуть самі в повному обсязі сплачувати за тарифами ЖКГ, необхідно заново подавати документи на надання допомоги від держави. Але навіть після цього є ризик, що субсидію відберуть.

Як розповіли в органах соцзахисту, якщо у субсідіанта накопичиться заборгованість по оплаті комуналки в розмірі понад 340 гривень (20 неоподатковуваних мінімумів громадян) протягом трьох місяців, то в наданні допомоги буде відмовлено.

Одержувачі субсидій зобов'язані вчасно оплачувати комунальні послуги і регулярно моніторити стан своїх особових рахунків на предмет утворення заборгованості. Надалі органи соціального захисту будуть в автоматичному режимі призначати субсидію на наступний період. Але торкнеться це тільки тих домогосподарств, які отримували допомогу від держави на оплату ЖКГ і які не мають заборгованостей з оплати.

Варто відзначити, що субсидію на оплату послуг ЖКГ будуть видавати власникам великих будинків і квартир. Кабмін пом'якшив деякі обмеження для надання допомоги від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ