Today.ua

В Україні назвали категорії населення, які зможуть вийти на пенсію у 50 та 55 років

В Україні на законодавчому рівні затверджено додаткові категорії громадян, які зможуть вийти достроково на пенсію у 50 та 55 років. Крім того, українцям, які підпадають під дію закону, нададуть соціальні гарантії.

Влада України на законодавчому рівні розширила перелік категорій громадян, які зможуть достроково вийти на заслужений відпочинок та отримувати пенсійні виплати. До таких відносяться особи, які значаться у складі добровольчих формувань територіальних громад.

Бійці територіальної оборони отримають право на таке саме пенсійне забезпечення, як і військовослужбовці – учасники бойових дій. Крім того, члени сімей учасників добровольчих формувань територіальних громад, які загинули під час виконання спеціальних завдань, отримають право пенсійного забезпечення, яке передбачено для членів сімей загиблих військовослужбовців. Слід зазначити, що члени добровольчих формувань територіальних громад отримають право дострокового виходу на пенсію у 55 років чоловікам та 50 років жінкам за умови наявності страхового стажу від 25 років для чоловіків та 20 років для жінок.

Нагадаємо, громадяни України, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можуть отримати пенсійні виплати та субсидії. Як перераховуватимуть кошти, розповіли у Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ