Українські фермери з початку поточного року наростили обсяги виробництва сала. Паралельно з цим збільшується і експорт свинячого продукту на світовий ринок.
У Державній службі статистики відзначають, що за перші три місяці 2021 року українські свинарі збільшили вироблення сала на п'ять відсотків. Загальний обсяг виробництва свіжого свинячого продукту за січень, лютий та березень поточного року склав 300 000 тон. При цьому, в квітні показники виробництва різко пішли на спад, було вироблено на 700 тонн сала менше, ніж за попередні місяці.
У Держстаті також зазначили, що основними покупцями українського сала в останні роки є Азербайджан, В'єтнам та Польща.
При цьому держава також робило закупівлі свинячого продукту, основні імпортери сала в Україну - це Данія, Польща, Канада.
Незважаючи на збільшення виробництва свинини, в Україні даний вид м'яса і сало активно дорожчають.
В Асоціації "Свинарі України" прогнозують підвищення цін на сало і м'ясо свиней найближчим часом.