Today.ua

В Україні напередодні 1 вересня змінилися ціни на шкільне приладдя та одяг

Українцям пропонують купувати для дітей шкільне приладдя та одяг б/у, щоб заощадити до 50% сімейного бюджету. Зібрати дитину до школи напередодні 1 вересня 2021 року - одна з найскладніших завдань для сотень тисяч сімей по всій Україні.

За даними аналітиків, в Україні комплект найнеобхідніших речей для школярів обійдеться від 2388 гривень (для дівчаток) до 2428 гривень (для хлопчиків). До 50% від зазначеної суми можна заощадити, якщо купувати речі б / у, наприклад, на платформі OLX.

Для хлопчика в школу необхідно купити мінімальний комплект з двох сорочок, брюк і туфель, також будуть потрібні кросівки і спортивний костюм. Купівля найдешевших предметів одягу, які складуть основу гардероба для школяра обійдеться в середньому в 1450 гривень. Це на 7% дорожче, ніж в 2020 році. Якщо купувати речі б/у, то ціна буде набагато нижче, все залежить від ступеня зношеності одягу.

Якщо вам належить зібрати школярку до 1 вересня, то можна пошукати одяг дешевше. Наприклад, можна купити дві блузки за 180 гривень кожна, одну спідницю або сарафан за 200 гривень, туфлі за 250 гривень, кросівки і спортивний костюм по 300 гривень.

Мінімальний набір канцелярського приладдя, за підрахунками аналітиків, обійдеться в 211 гривень. У нього входять 10 зошитів по 18 аркушів, 3 кулькові ручки, 2 олівці, лінійка, набір фломастерів, пенал і щоденник. Рюкзак в середньому обійдеться в 460 гривень (б/у - 250), сумка для взуття близько 135 гривень.

Експерти також рекомендують придбати школяреві планшет або ноутбук, на періоди карантину. Також знадобляться навушники.

Нагадаємо, раніше в МОН повідомили, що українські школи з 1 вересня будуть працювати за новими правилами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ