Today.ua

В Україні монета номіналом 25 копійок продається за 20 тисяч гривень: у чому її особливість

В Україні рідкісну монету номіналом 25 копійок виставили на продаж майже за 20 тисяч гривень. Стало відомо, чим зумовлена така висока ціна.

Оголошення про продаж монети розміщено на електронному аукціоні Violity. Власник, зареєстрований під ніком Client65194, повідомив, що вона була виготовлена у 1992 році.

Чому монета номіналом 25 копійок продається за 20 тисяч гривень

Монета номіналом 25 копійок різновиду 4БАм була викарбувана з латуні та перебувала в побуті в період з 1991 по 2001 рік. Автор публікації зазначив, що його лот не зазнавав реставрації. Він запропонував оцінити стан монети на фото.

Монета має особливості: опуклий щит та втиснутий у ньому тризуб (англійський карбування). Дефект утворений через те, що штемпелі для карбування виготовили за помилковими ескізами.

Вказано, що "четвертак" знаходиться у Запоріжжі. Власник готовий передати його під час особистої зустрічі, а також надіслати Укрпоштою або Новою поштою.

На даний момент ціна складає 18 850 гривень. Оплата можлива готівкою та переказом на картку ПриватБанку.

Невелику партію монет виготовили на Луганському верстатобудівному заводі і вони не мали потрапити у вжиток. Однак, колекціонери стверджують, що знаходили їх серед інших.

До закінчення торгів залишилось три дні. За лотом стежать 124 нумізмати.

"Прийнятні ціни. Купуючи кілька лотів, заощаджуйте на пересилці. Прошу звернути увагу на інші мої лоти - буду радий, якщо вас щось зацікавить, вдалих покупок!!!" - написав Client65194.

Нагадаємо, що в Україні продається рідкісна монета номіналом дві копійки – майже за 6 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ