Today.ua

В Україні монета номіналом 1 копійка продається за 1100 доларів: у чому її особливість

В Україні виставили на продаж рідкісну монету номіналом 1 копійка. Її пропонують за 1100 доларів. Стало відомо, чим зумовлена така висока ціна.

Оголошення про продаж з'явилося на електронному аукціоні Violity. Продавець, зареєстрований під ніком xoka, повідомив, що його монета виготовлена зі срібла. Як відомо, звичайні монети номіналом 1 копійка карбують із нержавіючої сталі.

Монету випустили у 2010 році. Вона не має дефектів і не піддавалася реставрації. Вартість грошового знака становить 39 750 грн, або 1105,45 долара.

Xoka повідомив, що монета знаходиться у Івано-Франківську. Він готовий відправити її Україною Новою поштою або передати під час особистої зустрічі у своєму місті. Оплата приймається готівкою, а також на картку ПриватБанку або monobank.

За лотом стежать 73 особи. До закінчення торгів залишилось три дні.

Загалом копійчані монети 2010 року є звичайними оборотними монетами, тому їх зазвичай не виставляють на аукціони поштучно – а по 100-500 монет в одному лоті.

Як повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки", колекціонери цінують копійчані монети 1992 різновиду 1.11АЕ. Вони відрізняються великими ягодами та округлою верхівкою правого верхнього листка.

Цінність для нумізматів також представляють монети номіналом 1 копійка 1996 двох різновидів:

Нагадаємо, що в Україні продають за 7000 гривень браковану монету номіналом 25 копійок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ