Today.ua

В Україні змінився курс долара в банках та на чорному ринку

У період дії воєнного стану в Україні значно змінився курс національної валюти щодо долара США. Стрімко зріс курс іноземних валют у банках, а й у чорному ринку. У ПриватБанку, Укргазбанку, Альфа-Банку, Райффайзен Банку та інших українських банках курс валют з початку війни зріс.

За даними порталу Мінфін, у четвер, 14 квітня 2022 року, громадяни могли купити американську валюту за курсом 29,87 гривень за один долар США. У продажу курс сягнув 29.25 гривень.

Слід зазначити, що після початку війни в Україні Нацбанк зафіксував курс долара США в Україні на рівні 29,25 гривні. Саме такий курс американської валюти було встановлено 24 лютого 2022 року. Експерти впевнені, що НБУ вчинив правильно, встановивши фіксований курс іноземних валют в Україні на період воєнного стану. Інакше панічні настрої та масовий відтік коштів із банківської системи. На чорному ринку вартість долара США значно вища за офіційний курс, встановлений Національним банком. У четвер, 14 квітня, курс долара США досяг 32.40 гривень (купівля) та 32.70 гривень (продаж).

Нагадаємо, раніше у НБУ повідомили, як зміниться курс долара в Україні після закінчення війни. Вартість гривні залежить від багатьох факторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ