Today.ua

В Україні хочуть скасувати ЗНО

В Україні триває боротьба за скасування Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для випускників загальноосвітніх шкіл. Про негативні наслідки цього рішення розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Освітній омбудсмен впевнений, що ті, хто бореться за скасування ЗНО та повернення до випускних і вступних іспитів в навчальних закладах України, мають на меті наживу. Скасування ЗНО може повернути старі корупційні схеми.

"Я вкрай негативно ставлюся до ідеї скасування ЗНО. Це означало б надзвичайно високі ризики повернення корупції під час вступних іспитів до установ вищої освіти", - заявив Сергій Горбачов.

За словами освітнього омбудсмена, в Україні на сьогоднішній день існує серйозна небезпека, що ЗНО скасують. Спроби повернути випускні та вступні іспити робляться з моменту впровадження ЗНО. Деякі люди в Україні дуже зацікавлені в тому, щоб повернути корупцію в процес вступу абітурієнтів до установи вищої освіти країни.

"У минулому році, наприклад, було абсолютно нелогічно і необґрунтовано скасовано пробне ЗНО, а потім я отримав інформацію про підготовку рішення скасувати зовнішнє незалежне оцінювання взагалі. Думаю, тільки просто оглушливий громадський резонанс і суспільний опір, коли ця інформація стала відома, не дозволили це зробити", - висловив свою думку Горбачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в школах Одеси введуть три нові предмети, яких немає в інших навчальних закладах України. Що будуть вивчати юні одесити на нових уроках?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ