Українці купують для своїх дітей ковбасні вироби вищого сорту, які призначені для дитячого харчування. Однак насправді якість продукту абсолютно не відповідає заявленому на упаковці. Під виглядом дитячої ковбаси українським споживачам продають фальсифікат.
Згідно з вимогами українського ГОСТу, дитячі сорти ковбаси повинні бути виготовлені з якісної яловичини і свинини. Додавання в дитячі ковбасні вироби сої, картопляного крохмалю, м'яса механічної обвалки неприйнятно. Але на ділі все інакше.
Майже всі виробники додають в ковбасу для дітей сою, яка є потужним харчовим алергеном. Також в дитячій ковбасі в більшості випадків міститься крохмаль, що неприпустимо для виробів вищого сорту.
Щоб з'ясувати, чи підходить ковбаса для раціону дітей, необхідно проводити лабораторні аналізи. На смак і колір визначити наявність сої, крохмалю, консервантів і небезпечних добавок звичайна людина не зможе. Фахівці стверджують, що навіть дуже висока вартість продукту і маркування "Вищий сорт" не є гарантією якості дитячої ковбаси.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, раніше українцям розповіли, як відрізнити якісне згущене молоко від небезпечного фальсифікату. Основні ознаки підробки можна виявити вже в магазині.