Дослідження показали, що близько 62% всього виробленого в Україні вершкового масла є фальсифікатом. Виробники намагаються реалізувати такий продукт в певних точках продажів, щоб знизити ризики бути оштрафованими.
Фальсифіковане вершкове масло, як розповів керівник Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Валентин Безрукий, по зовнішньому виду і на смак відрізнити від справжнього практично неможливо.
«Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз в фальсифікат не обов'язково кладуть пальмові жири, як прийнято вважати. Жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, якщо хочете уберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікаті продукту», - рекомендує Валентин Безрукий.
Не варто також орієнтуватися на вартість вершкового масла, оскільки виробники давно зрозуміли, що споживачі відмовляються від покупки дешевих спредів на користь якісного вершкового масла. З цієї причини, сьогодні підробка і натуральний продукт коштуватимуть однаково дорого.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почастішали випадки продажу фальсифікованої кави. Як не купити підробку?