Today.ua

В Україні фальсифіковане вершкове масло реалізують в певних точках продажів

Дослідження показали, що близько 62% всього виробленого в Україні вершкового масла є фальсифікатом. Виробники намагаються реалізувати такий продукт в певних точках продажів, щоб знизити ризики бути оштрафованими.

Фальсифіковане вершкове масло, як розповів керівник Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Валентин Безрукий, по зовнішньому виду і на смак відрізнити від справжнього практично неможливо.

«Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз в фальсифікат не обов'язково кладуть пальмові жири, як прийнято вважати. Жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, якщо хочете уберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікаті продукту», - рекомендує Валентин Безрукий.

Експерт зазначив, що найчастіше виробники реалізують фальсифікат на ярмарках і ринках, в невеликих магазинах. А ось в супермаркети намагаються постачати якісний продукт, оскільки у великих торгових мережах, вважає Безрукий, їх можуть оштрафувати.

Не варто також орієнтуватися на вартість вершкового масла, оскільки виробники давно зрозуміли, що споживачі відмовляються від покупки дешевих спредів на користь якісного вершкового масла. З цієї причини, сьогодні підробка і натуральний продукт коштуватимуть однаково дорого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почастішали випадки продажу фальсифікованої кави. Як не купити підробку?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ