Today.ua

В Україні щодня зростають ціни на моркву: названі причини

В Україні аграрії практично щодня підвищують ціни на моркву. Названо причини, з яких фермери можуть регулярно коригувати вартість овочів в сторону подорожчання. З'ясувалося, у яких магазинах коренеплід продається дешевше.

Аналітики проекту EastFruit проаналізували ситуацію на овочевому ринку. Стало відомо, що українські виробники підвищують ціни на моркву через ажіотажний попит на неї. Подорожчання також спричинене обмеженою пропозицією. Урожай минулого року виявився скромним, а фермери зменшують запаси якісного продукту.

Відзначено, що вартість моркви почала підвищуватись ще на початку року. В останні два тижні ціни стрімко зростають. З початку тижня кілограм цього овочу подорожчав у середньому на 10 відсотків. На даний момент він коштує в середньому 22-27 грн/кг. Аграрії зазначають, що морква найближчим часом продовжуватиме дорожчати.

На сьогоднішній день овоч продають у 2,2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

У великих українських супермаркетах поки що не відчувається різкого подорожчання моркви. У грудні середня вартість кілограма становила 25,69 грн, а в січні – 25,87 грн. У торговельній мережі Новус овоч реалізують по 23,59 грн/кг.

Нагадаємо про подорожчання цибулі. Несприятливі погодні умови призвели до збільшення некондиційного овочів, які не підлягають тривалому зберіганню. При цьому запаси якісної цибулі різко зменшились.

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчали розчинна кава, а також вершкове та соняшникове масло. Вартість популярного напою зросла рекордно – більш як на 20 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ