Today.ua

В Україні боржники за комуналку платитимуть за завищеними тарифами

В Україні вигадали, як покарати боржників, які відмовляються вчасно оплачувати квитанції за послуги ЖКГ. І без того високі тарифи на комуналку збільшать для тих, хто має заборгованість.

У прес-службі Київської міської держадміністрації розповіли про штрафи, які будуть застосовуватися до жителів столиці, які несвоєчасно оплачують комунальні послуги.

Так, згідно з інформацією КМДА, комунальне підприємство Київтеплоенерго змінює дані у платіжках для боржників із комуналки. У квитанціях з'явилася нова графа "рекомендований платіж", в якій налічується по 3% річних на всю суму заборгованості за гарячу воду та опалення як інфляційні втрати.

У КМДА вважають, що штрафні санкції для киян, які не можуть своєчасно сплатити за комунальні послуги, є антикризовим заходом. Щоб уникнути штрафних санкцій, боржникам за комуналку у Києві рекомендують погасити заборгованість або звернутися до постачальника за проведенням реструктуризації боргу.

"Споживачі, які повністю сплачують заборгованість за послуги з ГО та ГВП, у наступному розрахунковому періоді вже не отримають нарахувань 3% річних та інфляційних втрат", - стверджують у прес-службі КМДА.

Варто зазначити, що оплачувати "рекомендований платіж" мешканці української столиці зобов'язані лише у тому випадку, якщо зазначений у додатковій графі борг буде доведено у суді.

Нагадаємо, в Україні з одержувачів субсидій вилучатимуть борги за комуналку через банк. У яких випадках заборгованість списуватиметься з рахунку субсидіанту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ