Today.ua

В Україні до кінця опалювального сезону заборонили відключати газ і вдвічі знизили тарифи

В Україні буде забезпечено безперебійне подання газу для теплокомуненерго до закінчення опалювального сезону 2021-2022 років. Таку обіцянку дав голова українського Кабінету міністрів у ході чергового урядового засідання.

Українців лякають, що у сховищах недостатньо накопичено газових та вугільних запасів. Така ситуація у разі холодної та тривалої зими може означати настання колапсу проходження опалювального сезону. Однак прем'єр-міністр Денис Шмигаль поспішив заспокоїти співвітчизників, жодної енергетичної кризи в країні не планується.

"До кінця опалювального сезону заборонено відключати подачу газу теплопостачальним компаніям, школам, лікарням та іншим об'єктам соціальної інфраструктури. Це означає, що в опалювальний сезон вся країна буде з теплом. Незважаючи на світову енергетичну кризу, ми маємо достатньо ресурсів, щоби стабільно пройти цю зиму ", - зазначив Денис Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, понад 70% житлового фонду України вже підключено до опалення, на початку листопада планується опалювати вже 100% житлових будинків. При цьому тарифи не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону. Більше того, "Нафтогаз" знизив удвічі вартість газу для населення, яке залишилося без постачальника.

Нагадаємо, в Україні напередодні старту опалювального сезону знизили ціни на газ у річних тарифах. Облгази відзвітували про зменшення вартості газу для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ