Today.ua

В Україні виплачуватимуть допомогу для біженців у розмірі до 33 000 гривень на три місяці

В Україні затверджено порядок надання фінансової допомоги для внутрішніх переселенців за програмою ЮНІСЕФ. Допомога у розмірі до 33 000 гривень виплачуватимуть на всю сім'ю за три місяці.

Українські внутрішні переселенці, які рятуються від війни у безпечніших регіонах, можуть оформити отримання державної допомоги у вигляді додаткових виплат до 33 000 гривень. Фінансова допомога надаватиметься в рамках реалізації програми від ЮНІСЕФ.

Як розповіли в Мінсоцполітики, багатоцільова програма надання фінансової допомоги внутрішнім переселенцям в Україні реалізується спільно з ЮНІСЕФ. Кошти на першому етапі реалізації цієї програми повинні отримати понад 50 тисяч сімей з дітьми.

На отримання виплат можуть претендувати внутрішні переселенці в Україні, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років. Також заявку на оформлення допомоги можуть подати сім'ї, які мають двох та більше дітей віком до 18 років, з яких хоча б одна дитина з інвалідністю.

Сума виплат на кожного члена сім'ї на місяць становитиме 2220 гривень. Кошти виплатять одним платежем на всіх членів сім'ї за три місяці. Наприклад, сім'я із п'яти осіб отримає допомогу у розмірі 33 000 гривень. Це максимальна сума, яку можуть розраховувати багатодітні сім'ї. Навіть якщо у сім'ї виховується понад троє дітей, то сума виплат від цього не зміниться. Подати заявку на отримання допомоги можна на сайті register.unicef.org.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина виплачуватиме біженцям з України додаткову допомогу на проживання. Також переселенці матимуть доступ до низки корисних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ