Today.ua

В Україні 50-копійчані монети продають по 13 тисяч гривень: як відрізнити цінні грошові знаки

В Україні колекціонери та нумізмати готові платити по 13 тисяч гривень за монети номіналом у 50 копійок. Названі відмінні риси грошових знаків, а також їх рік випуску, що робить їх дуже популярними та цінними.

На одному з онлайн-аукціонів виставили незвичайний лот – 50-копійкову монету, яка перебуває в обігу та є платіжним засобом, що діє. Монета з магнітної нержавіючої сталі 1992 року випуску, де немає слідів звернення.

"Дуже рідкісна пробна монетка без слідів обігу, хороший колекційний матеріал! Усі питання та пропозиції прохання ставити до завершення торгів", – підписав свій лот власник монети.

Продавець встановив стартову ціну за рідкісну монету в 504,44 доларів США або 12 888 гривень. Варто зазначити, що подібні грошові знаки 1992 року випуску найчастіше продають набагато дешевше, загалом по 4 тисячі гривень. Однак порівняно низьку ціну просять за грошові знаки, які побували в обігу та мають специфічні подряпини та потертості на поверхні. Майже за 13 тисяч гривень продається монета, яка має вигляд нової.

Нагадаємо, в Україні браковані монети продають по 100 тисяч гривень за кожний екземпляр. Як не пропустити грошові знаки, що коштують цілий стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ