Today.ua

В “Ощадбанку“ розповіли, як продовжити дію карти пенсіонерам зі статусом ВПЛ

Пенсіонери зі статусом ВПЛ, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, через закриті КПВВ не можуть потрапити на територію України. При цьому, у багатьох або вже прийшов термін перевипуску пенсійної картки, або настане найближчим часом. Юрист розповіла, які способи вирішення даної проблеми передбачені в фінансовій установі.

За словами юриста і першого заступника директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксани Василяки, жителі ОРДЛО до закінчення карантину по коронавируса можуть не турбуватися про пенсійні карти, оскільки їх дія продовжена до 1 травня 2021 р.

До вказаної дати карта буде активною. У разі, якщо потрібне проведення дій з картою, які не здійснюються без особистої присутності власника, пенсіонер-ВПЛ може оформити нотаріальну довіреність і тим самим делегувати повноваження.

«Тобто якісь питання, наприклад, отримання перевипущеної карти, проведення деяких уточнень по карті, анкетних даних, телефонних номерів, до яких прив'язані карти і так далі. Тобто на сьогоднішній день є деякі можливості вирішення питань по карті, якщо людина знаходиться дистанційно», - пояснила Оксана Василяка.

Для зручності жителів ОРДЛО також пропонується оформити електронну карту Ощадбанку і користуватися нею за допомогою системи «Ощад 24/7».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ощадбанк відкрив у всіх регіонах України центри видачі кредитів на придбання нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ