Today.ua

В одному українському місті злетіли ціни на квартири: найдорожча оренда житла вже не у Києві

В Україні до війни найдорожча оренда житла традиційно була у Києві. Однак після повномасштабного вторгнення російських окупантів ситуація змінилася. Лідером за цінами на оренду будинків та квартир стала "західна столиця" нашої держави.

Так, тепер оренда житла у Львові коштуватиме кілька тисяч дорожче, ніж у Києві. Відповідні дані надані на сервісі оренди квартир Bird. Щодо столиці, то кількість запитів українців повернулася на рівень 2022 року. При цьому ціни на квартири впали більш як на третину.

Середня вартість однокімнатної квартири у Києві становить від 9000 грн. Двокімнатна коштуватиме 12 000 грн, а за трикімнатну доведеться заплатити близько 18 000 грн на місяць.

У Львові ціни злетіли. Аналітики зазначили, що багато хто вважає це місто безпечною альтернативою столиці в період війни, незважаючи на проблеми з електропостачанням та ракетними ударами.

Однокімнатна квартира коштуватиме у Львові 13 500 грн, двокімнатна – 16 000 грн, а трикімнатна – 19 000 грн.

Очікується, що у Києві оренда житла подорожчає вже навесні – на 10-15%. Експерт Юрій Піта вважає, що ситуація залежатиме від того, скільки людей повертатимуться додому, а також від кількості переселенців, які приїдуть до столиці.

"До весни, десь до березня-квітня, жодних істотних змін не буде, а вже навесні ціни все ж таки зростуть. Навесні так завжди було, і цей рік не виняток. Можлива зміна ціни на 10-15%", - пояснив аналітик. .

Раніше українцям повідомили, як дізнатися про реальну вартість квартир і будинків на ринку нерухомості. Вона відрізняється від тієї, що вони бачать в оголошеннях з продажу житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ