В українській курятині виявлено гелеподібну субстанцію під шкіркою, яка утримує велику кількість вологи, а польській дедалі частіше знаходять небезпечну сальмонеллу. Українцям розповіли, де краще купувати м'ясо курей та як його перевіряти на якість.
Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова повідомила, що незрозумілий гель в українській курятині не дуже небезпечний для людини. Проблема лише в тому, що за зайву вологу споживачі платять як за м'ясо.
"Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна", - зазначила Куликова.
Експерт додала, що перевірка м'яса курей на прилавках українських магазинів відбулася влітку цього року. Для аналізу обирали продукцію найвідоміших виробників курятини в Україні.
У м'ясі не виявили гормонів, сальмонели та антибіотиків, якими так часто лякають українців. Водночас, Олена Куликова додала, що сальмонеллу часто знаходять у курятині, яка завозиться до України з Польщі.
"Куриця має бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною. Найкраще купувати курку у вакуумному пакуванні. У такому разі ймовірність те, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”, - пояснила Куликова.
Нагадаємо, раніше українців попередили про різке підвищення цін на курятину після нового рішення уряду.