Today.ua

У МОЗ радять українцям забути про плани на літній відпочинок

Заступник глави Міністерства охорони здоров'я закликає українців відмовитися від планування поїздок в період літньої відпустки. Подорожувати радять тільки в «зелені» зони України.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів заявив про те, що громадянам країни слід утриматися від поїздок за кордон під час літніх канікул і відпусток.

«Літо буде нагадувати літо 2020 року. Не всі країни відкриють свої оздоровчі установи для туристів. Тому моя рекомендація на літо 2021 року: планувати відпочинок на території України, планувати відпочинок в "зелених" зонах, в місцях, де менше скупчення людей, де можна спокійно відпочити, не наражаючись на небезпеку», - рекомендує представник МОЗ.

Варто зазначити, що понад сто країн світу ще в березні поточного року відкрили свої кордони для українських туристів. Наприклад, громадяни України можуть поїхати в Канаду, Великобританію, Польщу, Францію, Аргентину, Бразилію, відпочити на Кіпрі.

Правда, для перетину кордону потрібно здати ПЛР-тест на коронавірус. Негативний результат аналізу повинен бути зафіксований документально.

Якщо ви все ж таки вирішите, незважаючи на пандемію і небезпеку для здоров'я, відправитися у відпустку в закордонні курорти, то прогноз погоди на літо 2021 буде вам дуже корисний. Яких примх природи чекати українцям в літні місяці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ