Today.ua

У Monobank вимагають ліквідувати Держпродпотребслужбу через виписаний штраф Новій пошті

У monobank прокоментували скандал Нової пошти з Держпродпотребслужбою. На думку представника банку, державний орган вимагав з поштового оператора величезний хабар, і взагалі організацію з такою "потворною" назвою треба ліквідувати.

Співзасновник monobank Олег Гороховський висловив свою думку про багатомільйонний штраф, який виписали Новій пошті в Держпродпотребслужбі. Гороховському ситуація навколо Нової пошти здається дуже показовою, вона свідчить про корупцію в Державній службі, яка займається питаннями безпеки харчових продуктів і захистом споживачів.

"Очевидно, що такому штрафу передувало вимагання хабара. Або хабар очікується після такого штрафу, щоб його зменшити. Не знаю точно як прийнято в цій Держпродпотребслужбі", - упевнений Олег Гороховський.

Співзасновник monobank стверджує, що механізми, які дозволяють чиновникам з держорганів вирішувати долю бізнесу, слід знищити. Україні такі технології не потрібні. Більш того, Гороховський пропонує розформувати Держпродпотребслужбу, оскільки "не може існувати в природі орган з такою потворною назвою". Свою точку зору представник monobank підкріпив тим, що на його думку подібні випадки "лякають інвесторів сильніше, ніж бойові дії на Сході України".

Цікаво, що Держпродпотребслужба ініціювала перевірку у відділеннях Нової пошти в Харкові після скарг українців на неякісні послуги поштового оператора. Вантажі приходять пошкодженими, хоча вартість пересилки досить відчутна для українського споживача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ