Today.ua

У Київській області продають квартиру за 16 тисяч доларів: що новий власник отримає за такі гроші

На Київщині виставили на продаж дешеву квартиру. Стало відомо, що покупець отримає всього за 16 тисяч доларів.

Йдеться про маленьке житло площею лише 13,6 квадратних метра. Воно розташоване на цокольному поверсі у селі Святопетрівське, що у 20 км від столиці. Квартира нова – житловий комплекс здали в експлуатацію у 2020 році.

Особливості дешевої квартири у Київській області

За даними порталу OLX, це смарт-квартира (студія). Вона продається разом з меблями та технікою. Їх небагато, але є все найнеобхідніше. У приміщенні є невеликий холодильник, електрична та мікрохвильова плити, чайник, бойлер та пральна машина. При цьому раковини у санвузлі немає – не помістилася через крихітний розмір приміщення.

Власник квартири зазначив, що опалення у квартирі – лише електричне. Вікно у ній розташоване під стелею. З нього відкривається вид на тротуар – через специфічне розміщення квартири.

Майбутнього покупця вказаного в оголошенні об'єкта може залучити доступна ціна – всього 16 тисяч доларів (близько 590,7 тисячі гривень).

В Україні діють будівельні норми, згідно з якими однокімнатна квартира повинна мати площу щонайменше 30 квадратних метрів. Тому таке однокімнатне житло формально не може нею рахуватися. Якщо площа приміщення менше - це малосімейка, апартаменти або гостинка. Забудовники також пропонують смерті-квартири – маленькі та дешеві з площею від 18 квадратних метрів.

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчали квартири у новобудовах. Названо ціни на квадратні метри у різних регіонах країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ