Today.ua

У Києві запровадили планові відключення електроенергії: де шукати графіки

З 29 листопада у Києві застосовують стабілізаційні відключення електроенергії. Вперше з 23 листопада світло вони йдуть за графіком і триватимуть не більше чотирьох годин. Про це повідомили у прес-службі ДПЕК.

Зазначено, що за розпорядженням держкомпанії НЕК "Укренерго" використовують стабілізаційні відключення електроенергії. Енергетики докладаємо зусиль, щоб відключення тривали не більше чотирьох годин для кожної групи споживачів.

Ознайомитись з графіком стабілізаційних відключень, а також перевірити наявність чи відсутність поточних відключень можна на порталі ДПЕК за посиланням: https://www.dtek-kem.com.ua/ua/shutdowns. Для цього потрібно ввести свою адресу українською мовою, вказавши вулицю та номер будинку.

Нагадаємо, що 23 листопада РФ здійснила масований ракетний обстріл об'єктів критичної інфраструктури країни. Атака була сконцентрована на столиці та Київській області. Після цього в регіоні майже дві доби не було електроенергії, води, опалення та зв'язку. Потім почалися екстрені та аварійні відключення без графіків. Аналогічні обмеження електропостачання використовують в усіх галузях.

Військові аналітики вже попередили українців, що російські окупанти готують нові обстріли, щоб занурити нашу країну в блекаут. Однак влада готова до такого повороту подій і рашистам не вдасться повністю "відключити" країну від електроенергії.

Нагадаємо, що влада Києва вирішила все-таки встановити головну ялинку країни – на кошти бізнесу та меценатів. Вона з'явиться на Софійській площі. Штучне новорічне дерево заввишки 10 метрів буде максимально енергоефективним – без святкової ілюмінації. Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Раніше жителям Києва повідомили, куди звертатися, якщо у них більше 5 годин немає електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ