Today.ua

У Києві рекордно впали ціни на житло: які квартири можна купити за 30 тисяч доларів

Повномасштабний напад Росії на Україну спричинив рекордне падіння цін на житло. Ринок нерухомості відновився, але покупців мало. Вартість житла у столиці помітно подешевшала. Стало відомо, які квартири можна купити за 30 тисяч доларів.

Важко прогнозувати, якою буде ситуація на ринку нерухомості найближчим часом. Однак рієлтори вважають, що зараз на квартири встановлені мінімальні ціни.

Експерти проаналізували пропозиції житла на сайтах ОLX.ua та dom.ria.com. Є багато бюджетних пропозицій. Однокімнатну квартиру площею 14 кв. м на п'ятому поверсі п'ятиповерхового будинку біля станції метро "Нивки" можна купити за 13,5 тисячі доларів. В ній є меблі та косметичний ремонт.

Квартиру площею 21 кв. м у районі метро "Чернігівська" з ремонтом, технікою та меблями продають за 20 тисяч доларів.

Однокімнатна "хрущовка" 31 кв. м під ремонт біля станції метро "Деміївська" доступна за 21 тисячу доларів. Смарт-квартира площею 16 кв. м у новобудові в районі метро "Житомирська" коштуватиме 24 тисячу доларів. У ній є ремонт.

Квартира площею 24 кв. м, з ремонтом, розташована на 18 поверсі нового будинку з панорамним видом на Дніпро коштує 25,5 тисячі доларів.

Однокімнатну квартиру площею 29 кв. м, розташована на останньому поверсі п'ятиповерхівки біля метро "Нивки", продається за 28 тисяч доларів. У житлі є ремонт, меблі та техніка.

За 27 тисяч доларів можна придбати однокімнатну студію 22,5 кв. м. з ремонтом, меблями та технікою. Вона розташована на 3 поверсі шестиповерхового будинку біля станції метро "Лісова".

Біля станції метро "Шулявська" продається двокімнатна "хрущовка" площею 45 кв. м. на четвертому поверсі – під ремонт. Вона коштує 30 тисяч доларів.

Аналітики зазначають, що дешевого житла у Києві багато, проте невідомо, як протримаються такі ціни. Вони поступово повертаються на довоєнний рівень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві виник ажіотаж навколо оренди квартир – ціни на них впали, а попит збільшився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ