Today.ua

У Києві змінять графік роботи метро, торгових центрів та ресторанів з 26 березня

У Києві заплановано збільшення тривалості роботи метро, торгових центрів, ресторанів та інших закладів з 26 березня. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Відповідні зміни заплановані у зв'язку зі скороченням комендантської години у столиці та Київській області. Тепер вона триватиме у період з 00.00 до 5.00. Метрополітен і наземний громадський транспорт з останньої неділі березня працюватиме на годину довше, щоб люди мали змогу дістатися додому.

"Транспорт змінить графік роботи відповідно до часу комендантської години - тобто працюватимуть на годину довше", - зазначив градоначальник.

Наразі режим обмежень на пересування Києвом діє з 23.00 до 6.00. Час роботи метро та наземного транспорту – з 6.00 до 22.00.

Столичні жителі у лютому закликали владу переглянути тривалість комендантської години, тому що багато громадян не мали вчасно повернутися з роботи.

Нагадаємо, що Україна із 26 березня переходить на літній час. Годинник о 3.00 переведуть на годину вперед.

Міська влада бачила частий запит щодо скорочення комендантської години – звернення приватних підприємств, петиції, повідомлення від державних установ та киян. Воно погоджене для покращення логістичного забезпечення у столиці, сприяння сталому розвитку підприємництва, промисловості та економіки.

Обіцяно врахувати всі гарантії безпеки громадян, забезпечити стабільну життєдіяльність міста, сприяння виконанню бойових та службових завдань ЗСУ та правоохоронцям. За наявності підстав зміни скасують, і заходи безпеки будуть посилені.

Правила комендантської години

В умовах комендантської години українцям заборонено перебувати у громадських місцях та пересуватися містом. Патрульні можуть затримувати порушників режиму обмежень та проводити обшук. Правоохоронці мають право застосовувати силу та вогнепальну зброю до громадян, які чинять опір.

Раніше повідомлялося, що жителі Києва можуть отримати матеріальну допомогу від КМДА. Йдеться про міську цільову програму " "Турбота. Назустріч киянам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ