Today.ua

У Києві змінились ціни на ринку нерухомості: скільки коштує квартира в столиці

В українській столиці за період першого півріччя 2021 року, значно змінилися ціни на житло. Статистичні дані консалтингових компаній свідчать про формування нової вартості квартир на вторинному ринку.

Всього за перші шість місяців 2021 року в Києві ціни на житло на вторинному ринку виросли більш ніж на п'ять відсотків. Якщо ж порівнювати ціни на квартири на вторинному ринку з попереднім роком, то подорожчання виявиться ще більш істотним.

Так, в травні поточного року ціни за квадратний метр житла на вторинному ринку нерухомості зросли на 12,6 відсотка, з 1606 до 1809 доларів США за один кв. м. Найдорожче продають квартири в Печерському районі столиці, тут в середньому за один квадратний метр житлової площі просять близько 2806 доларів. Трохи дешевше коштують квартири в Шевченківському районі - $1911 і в Голосіївському - $1711.

Найдешевше можна купити квартиру в Деснянському районі Києва - середня вартість становить $977 за один квадратний метр.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, чому житло в Україні подорожчає на 20 відсотків. Причиною стане не тільки підвищення цін на енергоресурси і будматеріали. Уряд підготував неприємний сюрприз для жителів країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ